Ny tjänst från Elib: gör film av din e-bok!

1 april, 2010

Världsnyhet! Elib kan inom kort erbjuda en banbrytande ny tjänst för dig som vill kunna få ut mer av dina e-böcker än bara att läsa dem. Tjänsten, kallad Animat-E-Book, gör det möjligt för dig att själv skapa en animerad film utifrån en e-bok eller annan text i EPUB-format. Texten läses in och bearbetas till film utifrån dina egna önskemål om längd, utseende, åldersgräns (böcker från förlaget XStory är tillsvidare undantagna) och favoritskådespelare. Se ett exempel längst ner i den här posten.

Animat-E-Book använder en teknik som kombinerar en text-to-speech-funktion liknande den i Amazons Kindle, som alltså omvandlar text till tal, och en animeringsfunktion baserad på den som används i James Camerons Oscarsbelönade succéfilm Avatar. Detta innebär att filmen, om din hårdvara tillåter, även kan visas i 3D. För detta krävs dock speciella glasögon från Adobe.

”Det här öppnar upp helt nya möjligheter för förlagsvärlden,” säger Elibs VD Py Söderström. ”I och med att böcker digitaliseras kan texten plockas ut och anpassas till snart sagt vilket format som helst. Efter att ha varit bland de första att lansera vattenmärkta e-böcker känns det bara rätt att vi på Elib också är första icke-norska företag att lansera animerade e-böcker.”

Under våren 2011 siktar vi även på att släppa systerprodukten Writ-E-Film, som omvänt läser in en film (från DVD eller i formaten .avi, .wmv eller .mpg) och med hjälp av algoritmer baserade på de 20 mest populära svenska deckarna skriver en romanversion av filmen, med extra sidohandlingar och karaktärsinsikt.

Animat-E-Book fungerar på PC, Mac, Linux, läsplattor, mobiltelefoner, handdatorer och skärmförsedda mp3-spelare av alla märken utom iPhone och iPod.

För mer information, kontakta utvecklare Sizdah Bedar på info@elib.se.

Nedan visas ett kort utdrag ur Hemsöborna av August Strindberg, animerad med Animat-E-Book.

4 Responses to “Ny tjänst från Elib: gör film av din e-bok!”

 1. Linda Says:

  *skratt*

 2. Magnus Says:

  Man anar oanade konsekvenser.
  När vi tänker oss berättelser med tidsresor är kanske steget inte långt innan vi kan omvandla detta till en sorts verklighetsalgoritm och resa framåt och bakåt i tiden med hjälp av t.ex. H.G.Wells Tidsmaskinen.

 3. Alexander Forselius Says:

  Detta är inte helt omöjligt. Synd bara att de avslöjade en brilliant affärsidé, det är inte omöjligt att framställa ett sådant program, och göra miljardvinster.

 4. Lisbeth Says:

  😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: