Bokmässan!

6 september, 2010

Elib kommer som vanligt att vara närvarande på årets Bok & Bibliotek-mässa i Göteborg! Vi finns i vår monter på det vanliga stället (Monter B02:40) – kom och besök och prata med oss! Vi har dessutom två andra aktiviteter på mässan.

På torsdagen den 23 september mellan 12 och 14 på Debattscenen kommer vi att ha ett block om digitala böcker som vi har valt att kalla ”Branschröster om e-boken – perspektiv på berättandet, distributionen, försäljningen, biblioteken och läsandet”. Det senaste året har intresset för Elibs tjänster, digitala böcker, läsplattor och det framtida läsandet ökat stort. Det finns ett sug efter mer kunskap och diskussion från branschaktörer och vi hoppas fånga upp en del av dessa spännande frågor genom våra talare, och den avslutande diskussionen. Talare är Sophia Bendz, marknadschef på Spotify; Göran Hägg, författare och debattör; Linnéa Sjögren, bibliotekarie vid Chalmers och Magnus Dimert, chef för Bonnier Konsument och en av grundarna till Elib. Moderator är förläggaren och radiopersonligheten Jessika Gedin. Blocket genomförs som sagt på Debattscenen, vilket betyder att det är gratis och öppet för alla att närvara!

Lite senare på torsdagen, mellan 15.30 och 15.50, håller Johan Greiff och Björn Waller ett seminarium om ”Läget på den svenska e-boksmarknaden”, där vi kommer att prata om vad som händer just nu och vad vi tror kommer att avgöra framtiden. För tillträde krävs seminariebiljett.

Dessutom håller Svenska Förläggarföreningen och Netopia en diskussion på temat ”Boken i det digitala samhället” på Debattscenen på fredag kl 14. Medverkande: Mats Söderlund, ordförande i Sveriges Författarförbund, Dorotea Bromberg, förläggare, Johan Kling, regissör och författare, samt Mattias Fyrenius, avgående chef TV4 Nya Medier och tillträdande strategi- och utvecklingsdirektör KF Media. Moderator: Per Strömbäck, redaktör Netopia.

Andra intressanta programpunkter under torsdagen:
10.00–10.20 Möjligheter med läsplattor Lokal: F4

10.30–10.40 30 miljoner böcker en knapptryckning bort! Ny scanning on demand-tjänst där du styr urvalet. Lokal: Svensk Biblioteksförenings scen, E-hallen

14.00–14.20 Typografin möter läsplattan Lokal: Grafiska Torget, G02:22

15.15-15.35 Printmedier & medievanor i förändring Lokal: Grafiska Torget, G02:22

16.00–16.30 Hur gör man en ljudbok? med Visuellt Ljud Lokal: B07:24

16.15–16.35 Papper med minne och känsla Lokal: Grafiska Torget, G02:22

Även i Norstedts monter (B05:27) kommer det att pratas e-böcker och digital läsning.

Annonser

2 Responses to “Bokmässan!”

  1. hans Says:

    Hej!

    Det hade varit bra om ni diskuterade, den enligt mig absurda, prissättningen på e-böcker. Att en e-bok kostar mer än pocket är för mig ett skämt. Priser många gånger på över 140:- per e-bok gör att jag ryser över hur förlagen prissatt denna produkt. E-boken är en revolution, men förstör den inte genom en totalt orealistik prissättning.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: