Driftsstörning 120828

27 augusti, 2012

Adobe genomför en systemuppdatering som påverkar vissa delar av deras e-bokslösning världen runt. Den beräknas äga rum tisdag 28 augusti 7:30-13:30 svensk tid.

Denna uppdatering är avslutad och har avlöpt utan problem.

Under den här tiden ska enbart nya användare påverkas, genom att de som inte tidigare knutit någon dator eller läsplatta till sitt Adobe-ID inte kommer att kunna göra det. I praktiken innebär det att nya användare inte kommer att kunna ladda ner kopieringsskyddade böcker från bibliotek eller återförsäljare under den här tiden. De som redan har en dator eller annan apparat aktiverad ska enligt uppgift inte påverkas utan bör kunna ladda ner böcker och även aktivera fler apparater som vanligt. Försäljningen av e-böcker i vattenmärkt format påverkas inte.

Läs gärna mer om vad ett Adobe-ID är här.

Hör av er till oss på Elib på info@elib.se om ni har frågor om störningen eller om tjänsten inte fungerar som den ska efter utsatt tidpunkt.

Annonser

4 Responses to “Driftsstörning 120828”

 1. wordord Says:

  Adobe tycks ha börjat tidigt: försökte låna en bok vid 01-tiden på natten, det misslyckades…

 2. Curt Olsson Says:

  Hej! Har,i anslutning till problem, provat att låna e-böcker från biblioteket i Västerås. V.g. radera dessa böcker i min lista då jag inte tänkt låna utan bara prova.
  Tack på förhand / C olsson .

  • Elib Says:

   Hej,

   Vi har tyvärr inte tillåtelse att stryka lån om de inte blivit misslyckade. Om man behöver prova hur processen fungerar finns det provböcker här.

   Jag har redigerat ditt inlägg för att dölja ditt lånekortsnummer – vi tar gärna sådan här support på mail i stället, så finns det ingen risk att personuppgifter kommer på drift. 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: