Bok & Bibliotek 2013

26 september, 2013

Då var det dags för Bok & Bibliotek i Göteborg 26-29 september! Elib finns på plats i monter B02:40 och på Digitala Torget i F-hallen, dit ni är välkomna för att prata digitala böcker, klämma på läsplattor, eller ställa frågor i allmänhet.

Till vår stora glädje satsar Bok & Bibliotek stort på digitala böcker i år med Digitala Torget där man kan träffa innovativa företag, prova på att läsa digitalt, lyssna på intressanta föredrag och njuta av fri WiFi. Vi har på Digitala Torgets scen – ett om hur skolan kan använda digitala böcker, ett om de utmaningar och möjligheter som möter bokbranschen med e-böcker, och slutligen en presentation av vår nya modell för digitala böcker på biblioteken. Välkomna förbi!

Överhuvudtaget har Bok & Bibliotek i år rekordmånga evenemang runt digitalt läsande. Du hittar hela schemat här.

För att fira att det är bokmässa vill vi även dela med oss av lite erfarenheter, tips och spekulationer om vad som händer i bokbranschen i stort:

Nytt: Elibs nya biblioteksmodell – film och information från lördagens programpunkt.

Torsdag och fredag – vi går igenom intressanta saker som sagts på mässans två första dagar om skolans digitalisering och behovet av digital litteratur, och om den svenska e-boksmarknadens tillväxt.

Läget på E-boksmarknaden idag. Hur ser den digitala bokmarknaden ut, internationellt och i Sverige? Vilka erfarenheter har vi gjort runt digitalt läsande? Vad krävs för att en digital bokmarknad ska lyfta? Vi sammanfattar vad som hänt, varför det hänt, och varför den svenska e-boksmarknaden tar fart NU.

Digitala trender att hålla ögonen på. Vad diskuteras på den digital marknaden? Vad kommer att vara fokus de närmaste åren? Var får man veta mer? Vi erbjuder en liten blick in i framtiden och ger er tips på ställen där ni själva kan hänga med i utvecklingen.

ElibU-bloggen skriver vi lite mer om barns läsande och hur skolor kan dra nytta av digitalt läsande för att främja läskunnighet och läslust.

Följ oss också gärna på twitter på @elib_se, där vi kommer att rapportera vad som händer under mässan.

God mässa, och om det är något ni undrar över – kom förbi och säg hej!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: