Elib är ledande i Norden inom distribution av digitala böcker. Våra tjänster finns i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Elib grundades år 2000 och ägs gemensamt av Bonnierförlagen, Natur & Kultur, Norstedts förlagsgrupp och Piratförlaget. Vi arbetar med produktion och distribution av digitala böcker i olika former, såsom e-böcker, MP3-böcker och strömmande ljudböcker. Våra uppdragsgivare är bokförlag, internetbokhandlare och bibliotek. Elib är ett business2business-företag som har slutanvändaren – läsaren och lyssnaren – i fokus.

Elib fungerar som ett laboratorium för ny teknik inom bokbranschen. Vi utforskar och utvärderar nya spännande lösningar inom ljudteknik, tekniska lösningar för att skydda upphovsrätten såsom vattenmärkning av filer, nya affärsmodeller för elektroniska tjänster och nya distributionssätt via internet. Elib är ett litet, växande företag med stark entrepenörsanda.

Läs mer på www.elib.se.

10 Responses to “Om Elib”

 1. sonja persson Says:

  allt det där är nog bra men många ggr ingen kontakt ex vore bättre ni ssa nå
  t ex XML error: Whitespace is not allowed at this location.
  at System.Net.ServicePoint.ConnectSocketInternal(Boolean connectFailure, Socket s4, Socket s6, Socket& socket, IPAddress& address, ConnectSocketState state, IAsyncResult asyncResult, Int32 timeout, Exception& exception)
  3
  106

  Microsoft VBScript runtime error ‘800a01a8’

  Object required: ‘[object]’

  /library/xt_check_login.asp, line 247
  vad menas
  ssssssssss

 2. josefin Says:

  Hej, kan du ge några förslag på läsplattor som har svensk talsyntes? Vore jättetacksam för svar!


 3. t ex XML error: Whitespace is not allowed at this location.
  at System.Net.ServicePoint.ConnectSocketInternal(Boolean connectFailure, Socket s4, Socket s6, Socket& socket, IPAddress& address, ConnectSocketState state, IAsyncResult asyncResult, Int32 timeout, Exception& exception)

 4. Eva Says:

  Kan jag lämna ett inköpsförslag till er? Om ja, var?

  • Elib Says:

   Hej,

   Precis som med pappersböcker är det upp till förlagen vilka böcker som släpps som e-böcker, så det är inget vi kan besluta. Men om du mailar oss på info@elib.se kan vi förhoppningsvis vidarebefordra önskemålen till förlag.

 5. Fredrik Vistisen Wallin Says:

  Hur kommer man åt er tjänst som innebär att man kan låna strömmande ljudböcker via ett bibliotek??????

  Danderyds bibliotek har upphört med en länk till denna tjänst via sin nya hemsida och hänvisar till er hemsida.

  Jag har tidigare kunnat komma åt er hemsida och därifrån kunnat låna strömmande ljudböcker men kommer nu sedan ett par månader bara in på denna blogg (!!!).

  Detta är EXTREMT frustrerande och känns otroligt oproffsigt från er sida. Varför har ni t ex ingen länk till era tjänster eller anslutna bibliotek på denna bloggsida?????

  SVARA mig på detta omgående här på denna sida! Ni har tidigare INTE svarat mig på mail jag har skickat till info&elib.se!! Ni svarar heller inte på telefon.

  Ni får skärpa er annars kommer jag tala om för varenda bibliotikarie jag träffar i Storstockholm att ni är ett brevlåde- och skumraskföretag.

  Mitt lånekortsnr vill jag inte uppge här men jag har lånekort i Danderyds bibliotek.
  //Fredrik


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: